Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΝΙΚΗΣΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Σκάκι VS ναρκωτικών σημειώσατε 1! Αυτό ήταν το  σπουδαιότερο αποτέλεσμα των σκακιστικών αγώνων που έγιναν στον πολυχώρο  CITRUS την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012  ,παγκόσμια  ημέρα κατά των ναρκωτικών . Στους αγώνες  έλαβαν μέρος 45 παιδιά από όλη τη Χίο για να δηλώσουν ότι το σκάκι μπορεί να γίνει ένας από τους πόλους έλξης που θα αποτρέψουν τα παιδιά από άλλα σκοτεινά μονοπάτια.  Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Επίσκοπος Χίου κ. κ. Μάρκος Βασιλάκης , καθώς η Μητρόπολη  Χίου ήταν ένας από τους συνδιοργανωτές μαζί με  το τμήμα της  Δίωξης Ναρκωτικών  της  Αστυνομικής Διεύθυνσης   Χίου  υπό τον κ.  Γεώργιο Κεβόπουλο , το Φάρο Βαρβασίου  και το σκακιστικό σύλλογο Καλλιμασιάς υπό την καθοδήγηση του ιερέως  κ Γεωργίου Κωνσταντίνου. 

Για την ιστορία  αξίζει να αναφερθούν οι πρωτεύσαντες ,αν και στους συγκεκριμένους αγώνες αξία έχει  η συμμετοχή και το μήνυμα που δηλώνουν :  «μια ζωή χωρίς εξαρτήσεις». 

Η τελική κατάταξη στην κατηγορία  άνω των 12 ετών  ήταν :
ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΦΑΡΟΣ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ
4½     βαθμοί
ΛΑΒΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΦΑΡΟΣ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ
4½ βαθμοί
ΜΑΝΤΙΚΑΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ
ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑ
4 βαθμοί

Πρώτο κορίτσι  στην παραπάνω κατηγορία  ήταν  η Βικτώρια Κουνή, επίσης από το σύλλογο Καλλιμασιάς με 2,5  βαθμούς .

 Στην κατηγορία κάτω των 12 ετών η τελική κατάταξη είχε ως  εξής :
ΣΕΡΜΠΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΦΑΡΟΣ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ
5 βαθμοί
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΦΑΡΟΣ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ
4 βαθμοί
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΦΑΡΟΣ ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ
4 βαθμοί

Επίσης την πρώτη θέση στα κορίτσια σ ‘αυτήν την κατηγορία κατέλαβε η Ειρήνη Κεφαλούκου από το σύλλογο της Καλλιμασιάς.
  
Τέλος μετάλλια πήραν και οι κάτω των επτά ετών  Γιώργος Μπρούζης και  Γιάννης Μπενέτος από το σύλλογο του Φάρου Βαρβασίου .  Αξίζει  ακόμη να αναφερθεί ότι  επτά σκακιστές εκπροσώπησαν το νεοσύστατο τμήμα του συλλόγου Θυμιανών  ΜΕΟΘ .  

Την ευθύνη της διαιτησίας και των αγώνων είχαν οι κ. Σταμάτης Ρικανιάδης  και Μιχάλης Κουνέλης  με τη βοήθεια του κ. Κώστα  Βούκουνα .


                                                                             Μιχάλης Κουνέλης







Για να δείτε περισσότερες ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από το τουρνουά πατήστε ΕΔΩ.





Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών με τουρνουά Σκάκι στον πολυχώρο CITRUS


Εορταστικό διήμερο θα διοργανώσει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (Τρίτη 26 Ιουνίου) με αρκετές παράλληλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις για τον κόσμο. Συγκεκριμένα την Δευτέρα και ώρα 18:00 στην πλατεία Βουνακίου θα διεξαχθεί αγώνας μπάσκετ 3x3. Την επόμενη ημέρα, στον πολυχώρο Citrus θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Παντελή Λύκο (21:00), ενώ παράλληλα από τις 18:00 το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει έκθεση βιβλίου, φωτογραφίας και ζωγραφικής, θα μπορεί να πάρει μέρος στο τουρνουά σκάκι, να συμμετάσχει στην ποδηλατάδα και πολλές άλλες ακόμα δραστηριότητες.