Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ''ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ'' -ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

  
Ο Μ.Σ.ΒΑΡΒΑΣΙΟΥ ΧΙΟΥ - ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ''Ο ΦΑΡΟΣ" προκηρύσσει  το            σκακιστικό τουρνουά ''ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ'' με εθνική αξιολόγηση.

1. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ -ΔΙΑΙΤΗσια αγωνων: 
Διευθυντής αγώνων: Κουνέλης Μιχάλης
Διαιτητής των αγώνων: Χαλιορής Κώστας

2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Επιμορφωτικό εργαστήρι του Φάρου Βαρβασίου.
Διεύθυνση: Βερίτη  (Δίπλα στο φούρνο του Tομάζου)

3. ΔικαΙωμα ΣυμμετοχΗς:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές που έχουν δελτίο αθλητή στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.

4.ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
Το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων θα είναι ελβετικό 7 γύρων.

5. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
1ος γύρος: Σάββατο     4    Φεβρουαρίου   2012 ώρα έναρξης: 19:00
2ος γύρος: Σάββατο     11  Φεβρουαρίου   2012 ώρα έναρξης: 19:00
3ος γύρος :Σάββατο     18  Φεβρουαρίου   2012 ώρα έναρξης: 19:00
4ος γύρος: Σάββατο     25  Φεβρουαρίου   2012 ώρα έναρξης: 19:00
5ος γύρος: Σάββατο     3    Μαρτίου          2012 ώρα έναρξης: 19:00
6ος γύρος: Σάββατο     10  Μαρτίου          2012 ώρα έναρξης: 19:00
7ος γύρος: Σάββατο     17  Μαρτίου          2012 ώρα έναρξης: 19:00

Η Διεύθυνση Αγώνων διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος. Αναβολές επιτρέπονται για σοβαρό λόγο μετά από συμφωνία με τον αντίπαλο και ενημέρωση του διαιτητή. Οι παίκτες δικαιούνται να ζητήσουν οποιαδήποτε εξαίρεση (δηλ, μη συμμετοχή στην κλήρωση του επόμενου γύρου) από οποιοδήποτε γύρο εκτός από τον τελευταίο με ενημέρωση του διαιτητή πριν την κλήρωση του επόμενου γύρου.
Οι κληρώσεις θα εμφανίζονται στο ιστολόγιο http://chioschess.blogspot.com και στην ιστοσελίδα http://chess-results.com/fed.aspx?lan=19&fed=GRE

6. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ:
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας και επιπλέον 30” για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο αθλητής, από την πρώτη κίνηση. Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική καθ` όλη την διάρκεια της παρτίδας. Ο σκακιστής που θα υπερβεί τον παραπάνω χρόνο σκέψης θα χάνει την παρτίδα.
Ο Σκακιστής που δεν προσήλθε στον αγωνιστικό χώρο εντός μίας (1) ώρας από την
προγραμματισμένη ώρα έναρξη του γύρου, μηδενίζεται εκτός αν ο διαιτητής πάρει διαφορετική απόφαση.

7. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:

α) Αποτέλεσμα μεταξύ ισόβαθμων παικτών (εφόσον έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους),
β) Bucholz
γ) Sonneborn – Berger.
δ) Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας και τα κριτήρια άρσης του.

 8. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ:
Οι αγώνες γίνονται σύμφωνα με την Αθλητική νομοθεσία, τους κανόνες της F.I.D.E., τους σχετικούς κανονισμούς της Ε.Σ.Ο. και την Προκήρυξη των αγώνων μαζί με τα παραρτήματά της. Για την ερμηνεία της Προκήρυξης και διευκρινίσεις σχετικά με αυτή, αρμόδιος είναι ο  Διαιτητής, οι αποφάσεις του οποίου είναι οριστικές, τελεσίδικες, άμεσα εκτελεστές και θεωρούνται παραρτήματα της προκήρυξης. Για ό,τι δεν προβλέπεται από τους παραπάνω κανονισμούς ή από την Προκήρυξη, αρμόδιος είναι ο Διευθυντής αγώνων.

9. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ:
Υποβάλλονται έως και 30 λεπτά  μετά τη λήξη της τελευταίας παρτίδας του γύρου. Η επιτροπή θα αποτελείται  από 3 τακτικά και 2 αναπληρωματικά μέλη τα οποία θα ορισθούν από τον διαιτητή στον 1ο γύρο. Το παράβολο ορίζεται στα 50€ .Αν η ένσταση γίνει έστω και μερικώς δεκτή το παράβολο επιστρέφεται, αλλιώς εκπίπτει υπέρ της διοργάνωσης.

10.ΕΠΑΘΛΑ:
Θα δοθούν  μετάλλια στους τρεις πρώτους του τουρνουά.

11. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία του συλλόγου στο τηλέφωνο 2271020621
από τις 5μμ μέχρι τις 8μμ ή στο email chioschess@gmail.com



ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ ΤΟΥ ''ΦΑΡΟΥ''

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «1ο ατομικό τουρνουά σκάκι του Φάρου Βαρβασίου». Μετά από ένα σερί έντεκα δύσκολων και αμφίρροπων αγώνων  νικητής αναδείχτηκε ο Στράτος Ζαχαρόπουλος (Δίας Πετρούπολης) με 10 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Βασίλης Παπακώστας (Α.Ε.Κ) με 9 βαθμούς και στην τρίτη θέση ο Στέφανος Χαλιορής (Σ.Ο. Ικαρίας) με τους ίδιους βαθμούς αλλά μειονέκτησε στα κριτήρια ισοβαθμίας.

Στην ειδική κατηγορία κάτω των 12 ετών πρώτος ήταν ο Δημήτρης Λαβατσής με 4 βαθμούς, δεύτερος ο Ανδρέας Σεραφείμ με 3,5 βαθμούς και τρίτος ο Γιώργος Ανδρεαδάκης με 3 βαθμούς. Και οι τρείς μικροί σκακιστές προέρχονται από τα φυτώρια του Φάρου Βαρβασίου, όπως και οι Παπακώστας –Χαλιορής που έχουν δοθεί σε ομάδες της Α΄ Εθνικής. Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συμμετέχοντες καθώς και στους προπονητές του συλλόγου Μιχάλη Κουνέλη και Σταμάτη Ρικανιάδη. Οι απονομές των βραβείων έγιναν την Κυριακή στην κοπή της πίτας του Φάρου Βαρβασίου από τον αντιπεριφερειάρχη της Χίου Κώστα Γανιάρη.